Fordi Adam Zagajewski bliver ved med at være afgået ved døden og fordi vi stadig ikke har noget af ham på dansk, hans digte eller essays, ikke for alvor, hvorfor har vi ikke det? Af den grund opsporede jeg det 20 år gamle særnummer af Den Blå Port, nummer 57/2001, redigeret af Niels Lyngsø. Den lille bog har jeg har ejet engang, men den må være gået tabt. Titlen er Hængebroer. Bogen består egentlig af resultatet af en selskabsleg. Fire digtere mødes i anledning af poesifestivalen i Berlin 1999, de bliver sat sammen nogle dage sammen med en håndfuld oversættere, og får til opgave at skrive en digtkæde sammen, en såkaldt Renshi. Man skriver på tid, og direkte inspireret af det foregående digt (men ikke af alle dem der måtte ligge før). I spøgen deltager så betydelige digtere som Ôoka Makoto, Jürgen Becker, Inger Christensen og Adam Zagajewski. Godt kurateret må man sige. Vist nok af Eduard Klopfenstein. Nedenfor fem mere eller mindre tilfældige smagsprøver fra bogen.