Det Danske Akademis Store Pris går i 2018 til Christina Hesselholdt. Prisoverrækkelsen finder sted ved Akademiets årsfest den 30. november på Designmuseum Danmark.


Det Danske Akademis Store Pris bliver anset for at være landets fornemste anerkendelse af et forfatterskab. Prisen bliver uddelt hvert andet år og er på 300.000 kr.


I motiveringen for tildelingen af prisen skriver Det Danske Akademi:


“Christina Hesselholdt er en eksklusiv forfatter, hvis bøger man skal læse langsomt, men det er ikke fordi bøgerne er svært tilgængelige. Tværtimod. Det er fordi betragtningerne er så distinkte og fordi sansningerne er så klare og præcise. Humor og sorg løber side om side, og der er en nænsomhed, en uforstilt glæde ved mennesker, som er ganske sjælden i dansk prosa. Der er ingen foragt og ingen forbehold, men en nærmest hjælpeløs medmenneskelighed tilstede. Hjælpeløs fordi den ikke KAN andet end at være menneskelig og medmenneskelig. Når man læser Hesselholdt, fyldes man af savn, og af håb.”

her kan man læse hvem der har fået de andre af årets priser –