Hvad De afskyr frem for alt?

Den umådelige arrogance og selvgodhed, jeg synes bare er eskaleret i den offentlige debat i Danmark igennem de sidste år; det er som om man efterhånden kan sige hvad som helst, så længe argumentet har noget med penge at gøre. Som om penge og forbrug er det eneste kvalitetsparameter vi har tilbage at være fælles om. For nylig så jeg et indslag i tv-avisen der handlede om at regeringen på en eller anden måde har udstedt et dekret om at der skal fyres med dyr naturgas, der frigiver mere C02, end den billigere halm, vi åbenbart har nok af. Begrundelse: ”Det er godt for skattestoppet.” Det kan man sige, og så synes man man ligesom har sagt det hele – i det konkrete eksempel kan det selvfølgelig skyldes dårlig journalistik at den historie ikke blev fulgt grundigere op, men jeg mener rent faktisk at den slags halvargumentation er blevet symptomatisk, man ser den hele tiden alle vegne. Det er fattigt og uhyggeligt.

– læs mere her –