Møllegades Boghandel elsker litteratur, og vi elsker Tove Ditlevsen. Hun ville den 14. december i år være fyldt 100 år. Det vil vi gerne markere med en endagsfestival, hvor vi med oplæg, dramatik og klippeklistre vil udforske og nuancere Tove Ditlevsens forfatterskab. Så kom, bliv klog, bliv glad og bliv digter sammen med os ♥ 


Festivalen finder sted fra 12 til 18 i boghandlen og byder på tre distinkte indslag:

“Tove Ditlevsen og temporal drag”
Et oplæg om Tove Ditlevsens receptionshistorie af digteren Anne Mari Borchert, der ved at tage fat i bl.a. de populære og folkekære fortolkninger af Ditlevsens poesi af popsangeren Anne Linnet vil bringe eksempler på, hvornår Tove Ditlevsens værker er blevet taget alvorlige som værker i kontrast til andre eksempler, hvor ikke skelnes mellem liv og arbejde.

“Husmor og skribøse”

Skuespillerne Merete Gro og Ditte Gråbøl præsenterer og læser fra en brevveksling mellem Tove Ditlevsen og Ester Nagel. De to forfattere skrev breve til hinanden, og er så indbydende og velegnede til en læsning, netop fordi de er breve; mundrette, øvelser, fuld af indfald. De hvæser såvel som bekender, når de skriver om hjemmet og om deres skrivende praksis. Brevene er tidligere blevet samlet i en udgivelse med titlen “Husmor og Skribøse”, og den titel har vi valgt at holde fast i. Det var nemlig Tove Ditlevsen, som fandt på begrebet: Da forfattere var skribenter, måtte de kvindelige være skribøser.

“En særlig tak til Illums Bolighus”

Titlen henviser til det kendte Tove Ditlevsen citat, der i sin helhed lyder: “Jeg vil rette en særlig tak til Illums Bolighus, fordi de skabte så smagfuldt og gennemtænkt et hjem for en familie, der aldrig har eksisteret”. Vi vil printe digte, tekster og citater af Tove ud. Vi vil skaffe julekataloger, papir, klistermærker og glimmer. Så kan deltagerne lave litterært julepynt, collager og hvad de ellers har lyst til. På den måde “skriver” vi videre på Toves tekster, og leger med det pyntede og perfekte fra de glitrede magasiner, som også optræder inde i Toves tekstunivers. Herefter kan man donere pynten til butikken, og ellers er man velkommen til at tage det med hjem.

I løbet af dagen byder Boghandlen på lidt lækker at spise og drikke, og man er fri til at komme og gå som man har lyst og tid. Vi håber af hele vores blafrende hjerte at I har lyst til at fejre Tove sammen med os ♥