(…)
Jeg vil gerne diskutere hvordan vores verden bliver mindre, når vi ikke læser andet end det vi er vandt til, når vi ikke beskæftiger os med andet end det vi har lyst til, det der umiddelbart forekommer tillokkende, tilgængeligt, lige for. Uanset om det er litteratur fra andre kulturer, andre tider, skrevet af folk med andre køn, andre anskuelser og interesser og baggrunde, på andre måder, andre genrer end vi er trygge ved. Jeg synes heller ikke at vi skal kalde mennesker der kun læser forfattere af samme hudfarve som sig selv for racister, eller mennesker der kun læser forfattere der har samme køn eller seksuelle orientering som sig selv for chauvinister eller sexister eller hvad man ellers kan finde på. Klart at verden bliver mindre. Når jeg bør læse bredere og dybere er det for min skyld, som samfund bør vi gøre det for vores.

–  uddrag fra et essay jeg har i det seneste nummer af det norske litteraturtidsskrift Kamilla; er man på Facebook, kan man også læse det i sin helhed på tidsskriftets side dér. Nej. Her.