Peder Frederik Jensen efterlyser i Information (og Trappe 1000) en mindre snobbet romankunst. Det er ihverfald blevet overskriften. Selvom efterlysningen er fyldt med stråmænd og fordomme og har travlt med at forfægte en position, der for mig at se umiddelbart ligner den der kritiseres, blot fra et andet perspektiv; og selvom der gives eksempler på samtidige danske romaner der gør noget af al det der efterlyses (Brixvold, Nielsen, Højrup), gives der, velsagtens i en form for høfligheds eller hensynsfuldheds tjeneste, ikke eksempler på noget af det der angribes så argt; på trods af al det mener jeg at der er noget om snakken; JATAK til den vilde, åbne, inkluderende, ekseperimenterende, dokumentariske, legende, beskidte roman. Jeg tænker umiddelbart på navne som fx Cervantes eller Melville eller Céline; jatak til mere af det hele, bring it on!