I to udsendelser belyser den2radio den Grundtvigske højskoles funktion før og nu, hvilken betydning den har haft og stadig har – særligt i forbindelse med formidlingen af ny, dansk litteratur.”At være på højskole æder én levende,” siger forfatter Martin Glaz Serup. Efter Grundtvigs forbillede giver Folkehøjskolen rum til fordybelse og fællesskab gennem det levende ord – et rum, som ikke findes mange andre steder i vores travle hverdagsliv.

I første udsendelse fortæller forstander for Testrup, Jørgen Carlsen om Folkehøjskolens historie og betydning, mens højskolelærer Mads Eslund bl.a. fortæller historien om pigen, der faldt ud af vinduet i 1906 under en spørgetime. Martin Glaz Serup læser op af sin klumme Fra Sommerlandet, der blev bragt i magasinet Bogmarkedet nr. 14, 2009

Udsendelserne er blevet til med støtte fra N.F.S. Grundtvigs Fond.

Irmelin H.C. Prehn, Karl Johan Mikkelsen og Merete Arnoldi har tilrettelagt.