Møllegades Boghandel overlever i ny foreningsstruktur

Efter trusler om lukning har Møllegades Boghandel rejst sig i ny foreningsstruktur. Foreningen Møllegades Boghandel overtager driften af den lille kvalitetsbevidste butik og fejrer litteraturen og boghandlens beståen 1. december med et storstilet helaftensarrangement.

Det har været hektiske uger for Møllegades Boghandel. Efter at Husets Forlag, der hidtil har drevet boghandlen, bekendtgjorde, at de ville lukke boghandlen 1. december, har de frivillige kræfter omkring boghandlen arbejdet på højtryk for at finde en løsningsmodel.

Vi har lykkeligvis også mærket stor opbakning fra både butikkens kunder og fra det litterære miljø i København, hvilket bekræfter os i, at det er vigtigt, at boghandlen fortsætter som et åndehul for den gode litteratur og for de skæve formater i København.

Foreningen Møllegades Boghandel

28. oktober afholdt vi et åbent krisemøde i Literaturhaus; et møde, der mundede ud i en stiftende generalforsamling for den nye Foreningen Møllegades Boghandel, der fra 1. december skal drive butikken. Dermed bliver Møllegades Boghandel til et rendyrket kulturaktivistisk projekt drevet af frivillige, der alle brænder for den gode litteratur. Vi vil bevare butikkens overordnede profil, men den nye struktur skaber også anledning til at tænke nyt.

Vi åbner op for at folk kan tegne medlemskab af foreningen. Det kan gøres både som ordinært medlem og VIP medlem. Som ordinært medlem betaler man 100 kr. i årskontingent, mens VIP medlemmer betaler 50 kr. om måneden og får en række medlemsfordele, som man kan læse mere om på Møllegades Boghandels hjemmeside.

Støttefest 1. december

For at hjælpe den nye version af Møllegades Boghandel godt i gang og for at fejre, at boghandlen består, inviterer vi til stor støttefest 1. december. Nogle af landets ypperste forfattere læser op i Møllegades Boghandel fra kl. 18-20. Derefter rykker vi over på den anden side af gaden i Literaturhaus til fest med livemusik, DJ’s og digtperformance til de sene nattetimer. På programmet er bl.a. Lone Hørslev, Olga Ravn, Pablo Henrik Llambias, Martin Glaz Serup, Lars Bukdahl, Olga Ravn, Cia Rinne, Morten Søndergaard, T.S. Høeg og So Like Dorian. Mere info og flere navne følger. Følg med her.

Øvrige aktiviteter

Vi ligger heller ikke på den lade side frem til 1. december, men byder på masser af arrangementer i butikken i oktober og november.

Du kan læse meget mere om kommende arrangementer på vores hjemmeside og på Facebook. Her blot en lille oversigt, så du ikke går glip af noget.

25. oktober kl. 19.30: Bogreception med Brandon LaBelle
8. november kl. 17.00: Oplæsning med Trine Andersen og Gerd Laugesen
9. november kl. 19.30: Martin Hall – foredrag+oplæsning
10. november kl. 20.00: Præsentation af Forlaget Emancipa(t/ss)ionsfrugten
11. november kl. 19.30: Stemmejernet taler og rapper
18.+19. november: Seminar om Gilles Deleuze

For yderligere information – skriv til presseansvarlig Rasmus Steffensen på presse@moellegadesboghandel.dk eller ring på tlf. 20 61 60 66.
Tjek også www.moellegadesboghandel.dk for opdateringer.