Kunsthal Brænderigården er stolte af som det eneste sted i Danmark, at kunne samle fem amerikanske og fem danske forfattere til en oplæsning af dansk og amerikansk litteratur i særklasse.
Forfatterne er udvalgt til at deltage i en uges arbejdsophold på det dansk-amerikanske writers retreat på Det Danske Forfatter- og Oversættercenter Hald Hovedgaard nær Viborg. Ind i mellem skrivningen har de indvilget i at lægge vejen forbi Kunsthal Brænderigården, hvor de vil præsentere deres værker.
Oplæsningen bliver inddelt i 2 sæt. Hvert sæt har både danske og amerikanske oplæsere, der hver især læser omkring 10 minutter. Mellem de to sæt byder Brænderigården på et glas vin, samtidig med at der er mulighed for at bladre i forfatternes bøger eller kaste et blik på den anmelderroste udstilling ”Morten Stræde / Byen og Verden /”.

Tid: Tirsdag d. 11. maj kl. 16 – 18
Sted: Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg, tlf. 87 87 32 20, www.braenderigaarden.dk
Pris: Gratis efter betalt entré. Kunsthal Brænderigården byder på et glas vin i forbindelse med arrangementet
Arrangør: Kunsthal Brænderigården sammen med Nathanial Rich og Martin Glaz Serup for DaNY Arts under Statens Kunstråd

Flere oplysninger kan fås hos
Bodil Monrad, kurator og formidler Kunsthal Brænderigården, tlf. 87 87 32 23,
mail: 3bm@viborg.dk eller
Martin Glaz Serup, forfatter og kritiker, tlf. 50 91 24 76,
mail: martinglazserup@gmail.com

De danske forfattere er:
Theis Ørntoft har gået på Forfatterskolen og haft digte i tidsskrifterne Hvedekorn, Apparatur og Trappe Tusinde. Han debuterede sidste år med den anmelderroste digtsamling Yeahsuiten.

Hanne Kvist er forfatter til en lang række børne- og ungdomsbøger, blandt andet Drengen med sølvhjelmen (1999) der i 2006 blev filmatiseret af Wikke og Rasmussen under titlen Der var engang en dreng som fik en lillesøster med vinger og Børnenes U-landskalenderbog Hip Hop på en slumtop (2009). Hun arbejder i øjeblikket på sin første roman for voksne.

Thøger Jensen debuterede i 1998 med novellesamlingen I vores familie kan vi ikke lide ubåde, og har siden udgivet både romaner og kortprosa, i alt 8 bøger er det blevet til indtil videre. Til efteråret udkommer romanen Frøken Dissings blafrende sommerskørt på Gyldendal.

Line-Maria Lång udgav sidste år sin første bog, den særprægede og stærke novellesamling Rottekongen, og arbejder i øjeblikket på sin anden bog.

Katinka My Jones blev færdig på Forfatterskolen 2007, samme år som hendes første digtsamling Havet er sort, kysten er hvid udkom. I 2009 udkom Jones’ anden digtsamling Sølv. Hun har haft noveller i blandt andet Ud & Se og arbejder i øjeblikket på sin første roman.

Fra USA medvirker:
Charles Bock er forfatter til den amerikanske bestsellerroman Beautiful Children, der i 2009 modtog the Sue Kaufman Award for First Fiction fra the American Academy of Arts and Letters. Charles Bock er desuden blevet udgivet i Esquire, The New York Times, og The Los Angeles Times, og har skrevet radio essays for amerikansk radio.

Danielle Evans værker optræder i magasiner som bl.a. The Paris Review, A Public Space, Callaloo, og Phoebe. Hendes fortællinger er med i antologien The Best American Short Stories 2008 og vil senere på året optræde i New Stories from the South og Best American Short Stories 2010. I september 2010 udkommer hendes novellesamling Before You Suffocate Your Own Fool Self.

Rivka Galchen’s første roman, Atmospheric Disturbances, følger en mand som mener, at hans kone er blevet erstattet af en dobbeltgænger og som derfor søger efter sin rigtige kone. Rivka Galchen arbejder for øjeblikket på sin næste roman og udgiver essays og anmeldelser i forskellige tidsskrifter.

Forrest Gander er forfatteren bag adskillige digtsamlinger, bl.a. Eye Against Eye (New Directions Press, 2005), Torn Awake (2001), Science & Steepleflower (1998), Deeds of Utmost Kindness (1994), Lynchburg (1993), og Rush to the Lake (1988).

Vanessa Place er en vigtig konceptuel digter og teoretiker, og har blandt andet udgivet Dies: A Sentence, der er en 50.000-ords sætning om krig og sprog og Statement of Facts hvor en stor del faktuel information bliver præsenteret som poesi. For øjeblikket arbejder hun på The Gates, et stor bog-installations-projekt.