Date:
Friday, 04 December 2009
Time:
13:00 – 19:00
Location:
Aalborg Universitet, auditorium B
Street:
Fibigerstræde 15

Drømme og dialoger er en kortlægning af dansk lyrik omkring 2000. Denne kan forstås med udgangspunkt i to poetiske traditioner, nemlig en centrallyrisk med rødder i symbolismen og modernismen og en interaktionslyrisk, der er inspireret af prosaen og avantgarden.

I Drømme og dialoger foretages der læsninger af over 50 poetiske forfatterskaber, og disse sættes i relation til hinanden. Bogen redegør for brugen af former, kompositionsprincipper, klang og rytme, billedsprog og udsigelse inden for moderne lyrik – og for sammenhængen mellem disse.

Drømme og dialoger argumenterer for, at den lyriske genre hverken er død eller døende, men at den står foran en dynamisk udvikling og også i fremtiden vil spille en afgørende rolle inden for litteraturen.

—————————————————————————————

Peter Stein Larsen, f. 1959. Ph.d., lektor ved Institut for Sprog og Kultur, Aalborg Universitet. Forskningsleder for Interdisciplinære Kulturstudier. Anmelder ved Kristeligt Dagblad. Har bl.a. skrevet Digtets krystal (1997) og Modernistiske outsidere (1998) samt redigeret Modernismens historie (2003), Litterære metamorfoser (2005), Stedet (2008) og Interaktioner. Om kunstarternes produktive mellemværender (2009)

——————————————————————————————

Drømme og dialoger To poetiske traditioner omkring 2000
Peter Stein Larsen
Syddansk Universitetsforlag
2009, 560 sider, indbundet
Udgivelsesdato: 4. december 2009
398.00 kr.