Er det egentlig ikke også krænkende, for ikke at sige elitært og udemokratisk, med alle de bøger om matematik, fysik og filosofi, som ingen forstår et ord af, med mindre man har studeret i 7 år? Bare fordi forfatterne ikke gider skrive, så vi andre kan forstå det, og som nogle få plattenslagere, der kalder sig ”videnskabsjournalister” så skal gøre sig til af at skulle promovere og ”forklare” for os andre med deres popsmarte og indforståede pseudoakademiske jargon, udelukkende for at profilere sig selv i medierne.
Hvor krænkende er det ikke for ens demokratiske rettigheder som almindelig læser at møde et værk som ”Enten eller”, eller hvad det nu hedder? Hvad angår det alle os andre, at en eller anden slapsvans af en filosof ikke kan beslutte sig til noget som helst? Giv ham dog et igangsætterkursus! Og lær ham så lidt om rettigheder og pligter! Hvor krænkende for almindelige læsere er ikke Einsteins relativitetsteori? Han kunne have startet en diskussionsklub for de få nørder, der foregav at forstå den. Men næ, nej, det skulle der bruges spalteplads på! Så alle vi andre rigtig kunne føle os dumme, og så han kunne føre sig frem med titlen forfatter. Ja, for atomfysiker var vel ikke fint nok for herren. ”Den virker”, påstår de, men uden i øvrigt at kunne argumentere overbevisende for det. Virker på hvad, siger jeg bare. Ikke på mig eller nogle af mine venner i hvert fald.
Eller da man udgav et fuldstændig uforståeligt makværk, de kaldte ”Fysik for de højere klasser”. Hvad mener de egentlig? Hvem tror de, de er? ”Højere klasser”! Vor Herre bevares. Udgivelsen af den slags elitære, selvbestaltede ”oversete hovedværker”, som klart ville placere sig i bunden af enhver bestsellerliste, støttes og betales vel også af staten, så nogle få kan rende rundt og spille smarte på skatteydernes regning?!