Bestyrelsen for Litteraturkritikernes lav, der er en sammenslutning af danske litteraturkritikere og anmeldere, har nomineret tre spidskandidater til Kritikerprisen for 2008.

Til Kritikerprisen 2008 er følgende kandidater nominerede: Lars Frost for romanen Ubevidst rødgang, Klaus Høeck for digtsamlingen Palimpsest, og Ursula Andkjær Olsen for digtsamlingen Havet er en scene. Det er nu op til lavets medlemmer at stemme skriftligt på kandidaterne, eller på en selvvalgt kandidat. Prisen, der sidste år gik til Hans Otto Jørgensens for romanen Med plads til hundrede køer, uddeles 

5.marts 2009 kl. 16 hos Kunststyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, Kbh.

Ved samme lejlighed uddeles Georg Brandes-prisen. Kunstrådets litteraturudvalg har, med virkning fra 2009, valgt at sætte prisbeløbet op, så Kritikerprisen og Georg Brandes-prisen nu er på 60.000 kr. hver. Georg Brandes-prisen går til Rune Lykkeberg for bogen Kampen om sandhederne – om det kulturelle borgerskabs storhed og fald. Georg Brandes-prisudvalget udgøres i år af Lars Handesten, Peter Stein Larsen og Jon Helt Haarder

Spørgsmål kan rettes til mai@maimisfeldt.dk

Mai Misfeldt, oldermand for Litteraturkritikernes lav