Bestyrelsen for Litteraturkritikernes lav, der er en sammenslutning af danske litteraturkritikere og anmeldere, har nomineret tre spidskandidater til Kritikerprisen for 2007.

Til Kritikerprisen 2007 er følgende kandidater nominerede: Jeppe Brixvold for romanen Forbrydelse og fremgang, Hans Otto Jørgensen for romanen Med plads til hundrede køer, og Marianne Larsen for romanen Den forelskede unge. Det er nu op til lavets medlemmer at stemme skriftligt på kandidaterne, eller på en selvvalgt kandidat. Prisen, der sidste år gik til Naja Marie Aidt for novellesamlingen Bavian, uddeles 6.marts 2008 kl. 16 hos Kunststyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, København. Ved samme lejlighed uddeles Georg Brandes-prisen, der ligeledes er på 30.000 kr.

Georg Brandes-prisen 2007 går til Niels Frank for essaysamlingen Alt andet er løgn, essays om moderne litteratur. Georg Brandes-prisudvalget består i år af Kamilla Löfström, Lars Handesten og Peter Stein Larsen.

Spørgsmål kan rettes til oldermand for Litteraturkritikernes lav Mai Misfeldt på: mai[snabela]maimisfeldt.dk