Det ny 592-siders nummer af OEI udkommer den 25. oktober – – – hvem der kunne være i Sverige for at fejre det! Blokken om Little Magazines har jeg været med til at redigere. Trippelnummeret skulle snart kunne købes her

Pressemeddelelsen ser sådan her ud:

OOOOOEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

OEI poetry area: extension 4

Stockholm torsdagen 25 oktober
Göteborg fredagen 26 oktober

Den 25 oktober kommer tre unga franska poeter och konstnärer till Index: ljudpoeten Anne-James Chaton, poeten och konstnären Stéphane Bérard och poeten och prosaisten Nathalie Quintane.

Samtidigt blir det Stockholms-release för det nya, 592-sidiga trippelnumret (# 33-34-35) av OEI om Nonsens, fiktiva/artificiella språk, konceptuella-materiella läsningar av barnböcker, samt ett block om Little Magazines (+ en CD med ett ljudverk av Bengt Adlers och en DVD om tidskriftsprojektet El Corno Emplumado/The Plumed Horn av Anne Mette W. Nielsen och Nicolenka Beltrán Fierro).

Dessutom release för Johannes Heldéns nya bok på OEI editör, Bug Bomb.

Index, Kungsbro strand 19, Stockholm
Torsdag 25 oktober, 2007
Kl. 18:30

Den 26 oktober arrangerar OEI en kväll i samarbete med Göteborgs poesifestival.
Framträdanden av Anne-James Chaton, Stéphane Bérard och Nathalie Quintane.
Det blir då också Göteborgsrelease för OEI #33-34-35.
(Mer information om festivalen: www.poesifestival.se)

Göteborgs poesifestival
House of Win-Win, Tredje Långgatan 13 B, Göteborg
Fredag 26 oktober, 2007
Kl. 18:30

Nathalie Quintane har publicerat ett drygt tiotal svårklassificerade böcker; uppfinningsrika, humoristiska, energifyllda. ”Poesin är inte vattentät mot något, eftersom den har att göra med allt”, säger Quintane, som inte definierar poesin som en gren inom allmänlitteraturen, inte som en fråga om stil, utan som något som alltmer handlar om andra medier – film, konst, musik… Hos Quintane är allting förskjutet och strategiskt ur fokus; hennes böcker, uppläsningsaktioner, filmer och skivor är lika häpnadsväckande som lustfyllt främmandegörande.

Stéphane Bérard är konstnär, filmare, författare. Som poet har Bérard en osviklig talang för parodier på det poetiska mikrokosmosets alltför högstämda seder och bruk; han har tillverkat vykort där han själv poserar som mer kända poeter, eller under poesiuppläsningar utfört de kortaste performances som någonsin skådats… 2002 debuterade han som romanförfattare med Le problème martien, en oroande cut-upbok som under Lautréamonts egid manipulerar ett visst textmaterial samtidigt som den ”opererar läsarens medvetande levande”.

Anne-James Chaton är en av de centrala figurerna i den franska ljudpoesin. Han har publicerat tre poesiböcker med medföljande CD och DVD. Chatons samplings- och loopbaserade arbete talar, skriver Charles Pennequin, om det som återstår ”när allt har tagits ifrån oss”: ”Vi finner detta språk på botten av en kundvagn eller vid kanten av en bardisk.” Chatons poesi registrerar sitt material ”på samma sätt som en laseroptik läser streckkoder, med en blick som aktiveras inför minsta tecken […]. Allt finns där, i denna basgrammatik”.