Berlingske Tidende bringer i dag et par artikler i anden del udaf tre af deres serie om lyrikkens død. Lidt om første del her. I dag er jeg blandt andet interviewet, det er måske ikke det mest begavede jeg får sagt i det interview, men sådan er det jo, og idéen er god nok. Her kan man læse nyt fra lyrikkens slagmark, hvis man har lyst.

I dagens Information er Peter Laugesen virkelig veloplagt, når han skriver om at “vi må jo ikke rigtigt skrive noget, os forfattere. Ikke hvis man skal tro Mikkel Bruun Zangenberg og vist også Erik Skyum-Nielsen, sådan som jeg læser visse linjer af hans anmeldelse for nylig af Torben Kroghs efterladte roman. Skæg for sig, siger de, og snot for sig. Eller også siger de lort og lagkage. I venstre hånd har du et bøvet læserbrev, der hævder, at Pia er grim, og Fogh er dum. I den højre hånd har du et fornemt digt. Og the twain shall never meet, forfatter! Ikke før Rangoon kommer til Mandalay ad flotillens gamle vej, fuld af flyvefisk i leg. Og kun af snavs den gud bestod, kaldtes Budda viis og god, men da jeg tog til at kysse, hun sin gud i stikken lod. Ja, husker du pagajens dunken?” Osv.