New York-Hald-akse i litteraturen

Et usædvanligt samarbejde bringer fem forfattere fra New York og fem fra Danmark sammen på Hald Hovedgaard

HALD: Fra den 19. til den 27. maj opholder fem forfattere fra New York og fem danske forfattere sig på Hald Hovedgaard. De skal skrive og inspirere hinanden. Torsdag den 24. maj byder de 10 på oplæsning med kaffe og kage.

Interessen for at få en plads på dette “Writers retreat” på forfatter- og oversættercentret har været stor. Cirka 60 forfattere fra begge sider af den store dam søgte.

Bag retræten står Nathaniel Rich, redaktør ved det amerikanske litteraturtidsskrift “The Paris review”, forfatter Martin Glaz Serup, hjemmesiden “litlive.dk” og Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgaard. Kunstrådet støtter.

Forfatterne fra New York er Anselm Berrigan, Stacey D’Erasmo, David Ebershoff, Dinaw Mengestu og Sarah Houghtelings. Det danske hold består af Dy Plambeck, Maja Lucas, Mads Nygaard, Lis Vibeke Kristensen og Carsten Ren´Nielsen.

Forfatterne skal først og fremmest slå sig ned på Hald for at få ro og inspiration til at skrive. De “Hald-skrevne” bøger er efterhånden et begreb blandt forfattere. Deltagerne kan ikke undgå at møde hinanden uformelt, og så skal inspirationens gnister gerne springe.