Møde i Gertrude Stein Selskabet om Steins skuespil

Mandag d. 11. december 19.30, LiteraturHaus, Møllegade 7, kælderen

Årets sidste arrangement i Gertrude Stein Selskabet kommer til at dreje sig om Steins dramatik og de rige muligheder for iscenesættelse hendes dramatiske værker rummer, for de der tager udfordringen op.

Program:

Laura Luise Schultz giver en kort introduktion til Steins dramatik og teaterbegreb.

Teaterinstruktør Petra Holbek og en gruppe studerende fra Teatervidenskab fremlægger deres dramaturgiske arbejde med Gertrude Steins A Circular Play og kommer med deres bud på et forestillingskoncept. Der vil være indlagt en lille performance.

De, der har lyst til at forberede sig lidt på aftenens begivenheder, kan finde A Circular Play i Last Operas and Plays (1949) eller i Ulla E. Dydo (red.) A Stein Reader (1991)

A Circular Play er et af de Stein-skuespil som har været sat op adskillige gange, bl.a. af Judson Poets Theatre i 1968. Instruktøren fra Judson Poets Thatre, Lawrence Kornfeld, har skrevet et essay om arbejdet med iscensættelsen af en række Stein-forestillinger, heriblandt A Circular Play. Læs Kornfelds essay her

Arrangementet er åbent for alle.

Entré: Gratis for medlemmer og 20 kr. for ikke-medlemmer.

Nye medlemmer er velkomne!