Sikkert hjemme fra et fantastisk seminar, der kun lige er afsluttet for et par timer siden, læser jeg det her på Mads Eslunds blog. Det er Peter Hagmund, kulturredaktør på Fyens Stiftstidende, der tilsyneladende vil gøre noget ’ret unikt’ for/med litteraturkritikken i Danmark. Det kunne være første skridt til en praksisorienteret kritikerskole, som vi har forfatterskole, konservatorium, kunstakademi. Med mindre, selvfølgelig, det bare er endnu en måde at skære yderligere i anmelder-budgettet på, for hvad er det egentlig for en litteraturkritisk profil Fyens Stiftstidende har? De anmelder konsekvent ikke lyrik, virkelig mange bøger får blot en omtale, der i praksis er en ordret og ukritisk gengivelse af forlagenes eget pressemateriale (se for eksempel den store, aktuelle samling af Hans-Jørgen Nielsens artikler Nye Sprog, Nye Verdner), og der er relativt langt imellem skrevne, signerede anmeldelser. Hvad er det Fyens Stiftstidende vil lære disse ti unge, kommende kritikere med den grundige efterkritik de tilbyder dem istedet for penge???

For en god ordens skyld, skal det siges at jeg selv for et par år siden fungerede som lyrikanmelder på Fyens Stiftstidende i nogle år.