Hans-Jørgen Nielsen: Nye sprog, nye verdener- udvalgte artikler om kunst og kultur
Redigeret af Thomas Hvid Kromann, Morten Thing og Tania Ørum

I den anledning afholdes et arrangement i Literaturhaus, Møllegade 7, København N. Mandag d. 20. November 2006, kl. 19.30.

Program:
Tania Ørum: Velkomst og indledning
Max Ipsen: “Fortolkning i entropiens tidsalder”
Hans-Otto Jørgensen: “Skrift uden ord”
Thomas Hvid Kromann: “Recycling-Nielsen”
Lars Bukdahl: “Attituderealitet”
Morten Thing: ”Nielsen i den røde verden”

Hans-Jørgen Nielsen var fra midten af 1960erne til sin død i 1991 en af de vigtigste kulturskribenter, debattører og kritikere i Danmark. Han registrerede med seismografisk følsomhed tidens æstetiske, kulturelle og politiske bevægelser. Hans kulturessaystik er derfor ikke blot et portræt af manden, men også af de epoker i dansk kulturliv, han deltog så aktivt i og fulgte så tæt. Han havde appetit på både højt og lavt, fra avantgardekunst til popmusik, fra Sinatra til Beatles til Gøg og Gokke, arkitektur, film og medier. Ikke blot i emnebredde, men også i skrivemåde søgte han at sætte over kløften mellem de indviede og de uforstående. Det gør hans artikler, essays og anmeldelser eminent læselige den dag idag.