I maj forsøgte Mads Eslund sig med nogle noter, et oplæg til en diskussion, om kritikken i Danmark, den kritiske situation. Ultimo september var der et stille Kornkammer-anslag i samme retning. Men i går gav Tue Andersen Nexø den virkelig gas på sin Sandkasse-blog, som reaktion på en kommentar Mikkel Bruun Zangenberg havde i Politiken dagen før. Om smagsdommeren som skolefrøken. Udover heftige sand-kast (se kommentarfeltet her), er der faktisk også et udkast til en diskussion om HVAD DEN GODE ANMELDELSE ER; om udgangspunktet for en anmeldelse, hvad den skal og kan og bør og så videre. I Danmark har vi ikke en praksis-baseret forsøgsstation som Kritiker (der er skandinavisk, og derfor, strengt taget, også dansk), men måske Sandkassen kunne blive til en teoretisk ditto?

Susanne Christensen skriver: Debat defineres “at kæfte op” på dansk.