Har du en viden om de sidste 10 års svenske litteratur, som du gerne vil ud med? Så skriv en artikel til Reception – tidsskrift for nordisk litteratur. Tema for næste nummer er Sverige 96-06 og oplægget lyder:

Hvad er der sket i den svenske litteratur de sidste ti år? Hvem er det største nye talent? Hvem har overrasket mest? Hvilke nye tendenser er der? Har Sverige en perkerlitteratur? Hvilke forfatter er blevet overset? Hvordan adskiller den nye svenske sig fra den nye danske litteratur? Hvad kan svenskerne, som vi ikke kan i Danmark? Har Sverige en pendant til Ursula Andkær Olsen, Morten Søndergaard, Lars Frost, Pia Juul, Niels Frank eller Claus Beck-Nielsen? Har Sverige haft en Jørgen Leth-sag? Hvem er Fredrik Nyberg, Jonas Hassen Khemiri, Johannes Anyuru, Lars Mikael Raatama og Jerker Virdborg – ikke mindst? Findes der en særlig svensk måde at bedrive litterær kritik på? Hvilke tidsskrifter har været de hotteste i Sverige de sidste ti år? Hvad er OEI, og hvordan udtales det? Er der en svensk forfatter, der har haft sit internationale gennembrud i de sidste ti år? Spiller jojken en rolle for samisk litteratur, og har samisk litteratur nogen gennemslagskraft i Sverige? Findes der regionale stemmer i de sidste ti års svenske litteratur? Skrives der på dialekt, fx skånsk? Hvilken rolle spiller litteraturen for den skånske separatistbevægelse? Hvordan fortolker de svenske historiske romaner forholdet til Danmark, Norden eller Europa? Er Sverige centrum i Europa? Begynder Asien på den anden side af Øresund?

Spørgsmålene er blot vores oplæg og er ment som et afsæt til videre inspiration. Indlæg med andre perspektiver på Sverige og den svenske litteratur 96-06 samt indlæg uden for tema er også velkomne. Vi trykker også enkelte skønlitterære bidrag. Der er deadline mandag d. 7. august 2006

Læs mere om at skrive til Reception på vores hjemmeside.