Fredag d. 17. Marts præsenteres de seneste 2 udgivelser af Gertrude Stein på dansk:

Stein taler

– 3 foredrag af Gertrude Stein, som er udkommet på forlaget Arena d. 10.marts. Den tosprogede bog er oversat af Lene Asp Frederiksen og redigeret af Laura Luise Schultz og Tania Ørum, der også har skrevet efterskrift og noter til bogen.

Mexico – oversat af Pia Juul udkommer samme dag , d. 17. 3. på forlaget Bebop.

Samtidig er der blevet dannet et dansk Gertrude Stein Selskab, der benytter lejligheden til at træde frem ved et arrangement i Litteraturhaus kl. 17 d. 17. marts. Nye medlemmer kan indmelde sig ved samme lejlighed.

Ved arrangementet vil der være oplæsning af de to nyudkomne bøger. Derudover vil den svenske digter Ida Börjel læse op af sin tekst “Stein versus Ida Versus Ida Versus Stein”, som kombinerer tekster af Stein og Börjel, der har Ida til fælles (fra Ida Börjels prisbelønnede bog Sond (2004)).

Program:

Lene Asp Frederiksen: Velkommen

Tania Ørum: Steinudgivelser og Gertrude Stein Selskabet

Laura Luise Schultz: Om Stein

Lene Asp Frederiksen læser fra Stein taler

Asger Braun læser fra Mexico

Ida Börjel læser “Stein versus Ida Versus Ida Versus Stein”