“De gamle klassiske patchworktæpper og quilts fra Sverige, Irland og Amerika besidder stor skønhed. Tæpperne blev skabt i et kvindeligt fællesskab ud af næsten ingenting. Dengang skulle man spare, intet måtte gå til spilde, og de brugte lapper (patches) føjede sig til hinanden i stor skønhed. Det er tæpper imprægneret af livet, opstået ud af 1800tallets nød og virkelyst.

I dag – et par hundrede år senere – har piger i alle aldre stadig et særligt nært og kærligt forhold til patchworktæpper. Og at lave sit eget patchworktæppe eller quilt, der med tiden vil opnå de eftertragtede falmede pastelfarver og det slidte udtryk, er noget helt særligt.

Tekstilkunstneren Anne Abildtrup viser i denne bog, hvordan man selv kan sy de smukke tæpper, ofte ved brug af genbrugsstoffer. Her er både nemme og vanskeligere mønstre, men ligesom de gamle patchworkere værner Anne Abildtrup om hvert stykke stof. I dette feminine univers handler det om langsomhed, om at fremstille noget smukt og varigt, mens sjælen følger med…”

Bagsideteksten på Anne Abildstrups SY TÆPPER – i patchwork & quilt (Forlaget Olivia 2006)