TÆND FOR HVEDEKORN

Årets sidste nummer af HVEDEKORN er udkommet som lysobjekt!

På tidsskriftets sider finder man denne gang tekster trykt på gule former, som kan klippes ud og hver især foldes til kuber på 5×5 cm. Når kuberne sættes sammen danner de et usædvanlig lysobjekt: PSS_Sphere_63.

PSS_Sphere_63 er tænkt som en fysisk dekonstruktion af tidsskriftet. Konceptet er udarbejdet af AVPD (kunstnerne Aslak Vibæk og Peter Døssing), der i samarbejde med Hvedekorns redaktion har opfordret en lang række forfattere til at bidrage med tekster, som forholder sig til det usædvanlige tre-dimensionale kubiske format.

Blandt de 28 forfattere, der har bidraget med tekster, er både yngre og etablerede navne som Ursula Andkjær Olsen, Janus Kodal, Jens Blendstrup, Carsten René Nielsen, Christian Yde Frostholm, Arne Herløv Petersen og Hans Otto Jørgensen. Karl Aage Rasmussen bidrager med to musikalske kompositioner.

Ved at følge vejledningen i Hvedekorn kan man bygge en “læselampe” eller et objekt, der kan stå selv eller roteres i hånden under læsningen.

Læserne kan selv bestemme, hvordan de enkelte kuber placeres, når de bygger PSS_Sphere_63. AVPD har regnet ud, at der er mere end nok kombinationsmuligheder til, at hver jordbo kan få sit eget unikke lysobjekt.

AVPD har ønsket at opløse læsningens sædvanlige lineære opbygning og den hierarkiske tilrettelæggelse af de enkelte tekster. Med PSS_Sphere_63 har de skabt et format, hvor læsning og betydningsdannelse foregår i alle retninger og dimensioner.